Honderd jaar voetbal Klazienaveen. Het verhaal over de broers Bloemberg: 'Ik gunde Sip profvoetbal, maar kon het emotioneel gezien toen niet opbrengen om te kijken'

Een groot feest én een jubileumboek. FC Klazienaveen pakt uit, want er wordt al honderd jaar in verenigingsverband gevoetbald in en rond het dorp. De gebroeders Willem, Sip en Wanny Bloemberg deden dat ooit zeer verdienstelijk. Profclubs toonden interesse voor de drie heren, maar alleen Sip werd betaald voetballer. In Nederland én in België.

Wanny, Sip en Willem Bloemberg op het sportpark van FC Klazienaveen. In het grootste buitendorp van Emmen wordt honderd jaar in verenigingsverband gevoetbald.

Wanny, Sip en Willem Bloemberg op het sportpark van FC Klazienaveen. In het grootste buitendorp van Emmen wordt honderd jaar in verenigingsverband gevoetbald. Foto: Jan Anninga

Met het Belgische RWDM versloeg hij in 1975 Ajax met 5 -2 in een bomvol Olympisch Stadion en bij FC Groningen voetbalde hij samen met zowel Martin Koeman als diens zoons Ronald en Erwin.

Nieuws

Meest gelezen

menu