Honderden deelnemers schrijven zich in voor hardloopevenement Indian Summer Ultra in Gasselte. De langste afstand is 100 (!) kilometer

Honderden deelnemers zijn zich al aan het voorbereiden op de zesde editie van de Indian Summer Ultra. Foto: Martin Knegt

13, 25, 50, 75 en 100 kilometer hardlopen tijdens de Indian Summer Ultra op 15 oktober? Honderden deelnemers zijn zich al aan het voorbereiden op de zesde editie van het evenement. De start en finish is dit jaar vanaf camping De Lente van Drenthe bij het Gasselterveld.

De eerste vijf edities vonden plaats vanaf de voormalige camping de Weyert in Rolde. ,,De camping werd verkocht en kreeg een andere bestemming. Daarom hebben we het evenement onder de loep genomen. De langste afstanden waren voorheen 87 en 120 kilometer. Als je 87 kilometer loopt dan loop je net niet de magische 100 kilometer. En als je 100 kilometer wil lopen, moet je er nog 20 bijdoen”, vertelt organisator Winfried Bats.

Ruim 100 aanmeldingen voor de 100 kilometer

Volgens Bats werkt deze aanpassing, want alleen al voor de 100 kilometer zijn er al ruim 100 aanmeldingen binnen. ,,Ook het lopen in estafettevorm groeit in populariteit. Deelnemers volbrengen dan de vijf etappes van de 100 kilometer met z’n vijven. Dat schept een band.”

De deelnemers komen Nederland, Duitsland, België, Polen en de Verenigde Staten.

Inschrijven voor alle afstanden kan tot een week voor het evenement. Meer informatie is hier te vinden.

Nieuws

menu