Honderdjarige Jan Timmer uit Emmen krijgt verrassingsconcert van piratenkoor voor zijn verjaardag. 'Hij laat zich niet de kaas van het brood eten'

Jan Timmer in gesprek met burgemeester Eric van Oosterhout. Foto: Henk Kroon

Veel bloemen, een verrassingsconcert van Piratenkoor de Stormvogels en vanzelfsprekend taart. Jan Timmer uit Emmen blies vorige week woensdag symbolisch 100 kaarsjes uit. De in Sellingen geboren eeuweling genoot met volle teugen van alle aandacht.

Nagenieten kan ook, want naast de bloemen kreeg hij nog een fles likeur. ,,Pa heeft een mooie dag gehad”, constateren dochter Jannie Kroon-Timmer en schoonzoon Henk Kroon. ,,Hij is nog gezond, hoort en ziet goed en laat zich de kaas niet van het brood eten.’”

Burgemeester Eric van Oosterhout liet deze bijzondere gelegenheid natuurlijk niet passeren. De burgervader bracht een dag later een bezoek aan de eeuweling.

Op pad met zijn scootmobiel

Stilzitten is niet voor de 100-jarige, dus trekt hij er regelmatig op uit met zijn scootmobiel voor een ritje door de buurt. Bovendien bezoekt de in Emmerhout woonachtige Timmer wekelijks de klaverjasclub. ,,Het is echt nog een actieve man”, aldus zijn dochter. ,,Fietsen deed hij ook graag, maar na het overlijden van zijn vrouw in 2016 is hij daarmee gestopt.”

Timmer werkte in zijn jonge jaren in de polder, maar was het grootste deel van zijn werkzame leven actief bij Aku en later de Akzo. Op zijn 56ste ging hij met pensioen.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen

menu