Hoofdstraat in Meppel is maandagochtend opnieuw afgezet wegens stormschade. De schoorsteen van het pand van de Gezondheidswinkel is kapotgewaaid, net als het dakleer

In de gezondheidswinkel wordt alles schoongemaakt. Foto: Wilbert Bijzitter

De Hoofdstraat in Meppel is maandagochtend opnieuw afgezet door de brandweer. Het pand waarin de Gezondheidswinkel is gevestigd heeft zware stormschade opgelopen.

De winkel blijft vandaag dicht. Een deel van de schoorsteen is door de storm kapotgewaaid. Ook het dakleer, dat net een jaar geleden is vervangen, moest het door de wind ontgelden. Daardoor ontstond lekkage.

De huurder van de bovenste verdieping van het pand is ondergebracht in een hotel. „De stroom kan niet aan”, vertelt Rob Belle, bedrijfsleider van de zaak.

Schoonmaken

Momenteel zijn hij en de medewerkers de winkel aan het schoonmaken. Iets anders kan ook niet, want de schade kan door de harde wind nog niet gerepareerd worden.

„Er ligt zeil over het dak heen”, vertelt Belle. „Morgen doen we een poging om het dak weer dicht te krijgen. Wij gaan nu lekker door met schoonmaken. Morgen is er weer een dag. Het is gelukkig alleen maar materiële schade.”

Nieuws

menu