Hoogeveen wil gezin uit bewoonde stacaravan

FOTO WIKIPEDIA/BUSSPOTTER/CC BY-SA 4.0

Een gezin op een camping in Hollandscheveld moet van de gemeente de stacaravan verlaten, omdat deze tegen de regels in permanent bewoond wordt.

De gemeente Hoogeveen heeft een zogeheten last onder dwangsom opgelegd, gericht op het beëindigen van de geconstateerde overtreding. De vader van het gezin heeft bezwaar gemaakt tegen dit besluit, maar de bezwaarschriftencommissie vindt dat de gemeente juist en zorgvuldig heeft gehandeld.

Het gezin staat volgens de gemeente ingeschreven op het adres van de camping Tussen de Wieken in Hollandscheveld. Dat is in strijd met de regels in het bestemmingsplan. Het gezin is, na een eerste aanschrijving in november 2014, een jaar de tijd gegund om een nieuwe woonplek te regelen.

Vervangende woning blijkt ingewikkeld

De vader van het gezin heeft in zijn bezwaarschrift aangegeven dat vervangende woonruimte op problemen stuit. Voor een woning via de woningbouwvereniging zou hij te veel verdienen. Particulier huren is volgens de man geen optie, omdat hij te veel lasten heeft, zowel zakelijk als privé. Hij zegt zijn gezin nergens anders in te kunnen schrijven, omdat hij aan Hollandscheveld is gebonden. Zijn kinderen gaan er naar school.

De bezwaarschriftencommissie zegt zich ervan bewust te zijn dat de man en zijn gezin door handhavend optreden getroffen worden in hun financiële en persoonlijke belangen. ,,Dit is echter een risico dat voor hun rekening dient te komen, nu de stacaravan in strijd met de op het perceel rustende bestemming wordt gebruikt.’’

Volgens de commissie heeft de gemeente het gezin voldoende tijd geboden om legale woonruimte te vinden. Camping Tussen de Wieken in Hollandscheveld liet donderdag weten dat het gezin ‘zo goed als zeker’ niet meer in de stacaravan woont.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu