Hoogeveense jongeren maken coronakunst voor een reizende expositie: van het Jannes van der Sleedenhuis tot De Tamboer en Scala

Coronakunst van jongeren uit Hoogeveen. Foto: Gemeente Hoogeveen

Kinderen uit Hoogeveen hebben kunstwerken gemaakt over hoe zij de coronaperiode ervaren. Die hangen momenteel in het Jannes van der Sleedenhuis Wolfsbos.

Volgens Alieke Ramos Marta-Pijl van de gemeente Hoogeveen kwamen na een oproep op social media 150 inzendingen binnen van kinderen van 6 tot 18 jaar.

,,Tekeningen, filmpjes, stoepkrijt, graffiti, op alle mogelijke manieren konden kinderen hun creativiteit over het thema uiten. We vonden het belangrijk dat in de zomermaanden, wanneer familieleden van bewoners op vakantie zijn, de expositie te zien zou zijn voor de ouderen in Hoogeveen.”

Dat vond ook NNCZ, de zorggroep waartoe het Jannes van der Sleedenhuis behoort. ,,Binnen een korte tijd was alles geregeld.”

Reizende expositie

De expositie reist de komende weken rond in de verschillende woonzorgcentra van het Jannes van der Sleedenhuis. Daarna zal het komen te hangen in theater De Tamboer, de bibliotheek, leegstaande winkelpanden in het centrum van Hoogeveen en het Scala.

Nieuws

menu