Hoogeveense moordbroer Admilson R. probeerde te ontsnappen uit de gevangenis (samen met de moordenaar van Anne Faber)

Admilson R. Tekening: Annet Zuurveen

Admilson R., een van de twee Hoogeveense moordbroers, werkte aan een ontsnappingspoging uit de gevangenis in Vught. Hij deed de poging samen met Michael P., de moordenaar van Anne Faber.

Dat bevestigen ingewijden aan deze site na berichtgeving van RTL Boulevard . De twee zijn inmiddels overgeplaatst.

RTL Boulevard: ‘Zelfgemaakte wapens’

Volgens het tv-programma zouden de twee zelfs al zover zijn gevorderd dat er zelfgemaakte wapens en ontsnappingsmateriaal zouden zijn aangetroffen op het gevangenisterrein.

De Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) ontkent dat er wapens zijn gevonden, maar erkent wel dat er twee gedetineerden zijn overgeplaatst. ,,In de Penitentiaire Inrichting Vught zijn twee gedetineerden overgeplaatst omdat er vermoedens waren van voorbereiding van een ontsnappingspoging. Er zijn geen wapens aangetroffen op het terrein van de PI.”

Er wordt onderzoek gedaan naar de ontsnappingspoging van de twee, die vorige week aan het licht kwam.

Admilson R. in de isoleercel

Nadat de ontsnappingsplannen werden ontdekt is Admilson R. in een speciale isoleercel geplaatst. Vervolgens zou hij met spoed zijn overgebracht naar PI De Schie in Rotterdam. Michael P. is op een speciale afdeling van de gevangenis in Vught geplaatst, en wordt mogelijk overgebracht naar de Extra Beveiligde Inrichting.

Levenslang

Admilson R. werd samen met zijn broer veroordeeld tot levenslang voor het vermoorden van het echtpaar Jan en Greet Veenendaal in 2013 en Berend Smit in 2012. Michael P. werd in hoger beroep tot 28 jaar cel en tbs veroordeeld voor de moord op Anne Faber.

Reactie nabestaanden

Richard Korver, advocaat van de nabestaanden van Jan en Greet Veenendaal: ,,Het is natuurlijk shockerend dat twee van dit soort gedetineerden dit soort plannen kunnen beramen. Al kan je ook zeggen dat er tijdig is ingegrepen, maar dan nog: dat deze twee mannen wapens, wat ik begrijp zelfgemaakte steekwapens, kunnen verbergen is zeer zorgwekkend. Namens de nabestaanden van Jan en Greet Veenendaal kan ik in elk geval zeggen dat het weer volkomen terecht blijkt te zijn dat Admilson levenslang heeft gekregen.”

Korver denkt er nog over na zich bij de minister te beklagen over het feit dat de nabestaanden niet door de Dienst Justitiële Inrichtingen op de hoogte zijn gebracht. ,,Die verplichting is er formeel niet maar ik mag in zaken van dit kaliber toch anders verwachten.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu