Hoogeveense stiftkunstenaar verrast in tv-uitzending

Daniël Sloots in een door hem bewerkte auto. Foto archief Marcel Jurian de Jong

Tijdens de opnames van de Staatsloterij Puur Geluk voelde hij zich hondsberoerd, maar de verrassing maakte alles goed. Stiftkunstenaar Daniël Sloots uit Hoogeveen kreeg een witte kever.

Tijdens de opnames van de Staatsloterij Puur Geluk voelde hij zich hondsberoerd, maar de verrassing maakte alles goed. Stiftkunstenaar Daniël Sloots uit Hoogeveen kreeg een witte kever.

Woensdagavond was de uitzending te zien op RTL4. In elke aflevering van Staatsloterij Puur Geluk draait het om geluksmomenten door kleine en grote verrassingen. De mensen die in de spotlight worden gezet, hebben geen idee wat hen te wachten staat.

Uit de hand gelopen hobby
Daniël Sloots stond onlangs op onze site met een groot verhaal over zijn uit de hand gelopen hobby. Met zwarte lakstiften tovert de creatieve Hoogevener alledaagse witte voorwerpen en onderdelen om tot ware kunstwerken. Het verhaal was de redactie van het RTL-programma Staatsloterij Puur Geluk niet ontgaan. Vooral niet Daniëls wens om nog eens een oude, witte Volkswagen Kever te mogen bewerken.

Die droom kwam dus uit, met dank aan vriendin Kaylee, die hem met een smoesje meetroonde naar Hilversum. ,,Ik voelde me vorige week tijdens de opnames allesbehalve lekker. Ik heb last van een vrij zeldzaam virus in mijn oor, dat me aardig beperkt in mijn doen en laten.'' Toch liet de Hoogevener zich uiteindelijk verleiden om mee te gaan.

Witte kever
In de uitzending werd Sloots verrast met een witte kever, bouwjaar 1983. ,,Echt super blij mee'', reageerde Daniël gisteren tegenover deze krant. ,,De pijn en het beroerde gevoel waren even weg.'' Binnenkort wordt de auto, afkomstig uit Friesland, bij hem in Hoogeveen afgeleverd. ,,Dat wordt mijn volgende project'', weet Sloots. Of hij de auto nadien gaat verkopen, weet hij nog niet.

Een andere wens, eveneens in deze krant geuit, betrof het mogen bewerken van ‘een dikke BMW van een Bekende Nederlander'. Die wens blijft voorlopig onvervuld. ,,Maar'', weet Sloots, ,,presentatrice Nance heeft het nog wel in de uitzending genoemd. Dus wie weet…''

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu