Horeca Academy in Drenthe: versnelde horecaopleiding moet tekort aan personeel voorkomen

Horeca. ANP

Wie interesse heeft in een baan in de horeca en bereid is om in drie maanden klaargestoomd te worden tot gastheer/-vrouw of keukenmedewerker kan eind januari volgend jaar meedoen aan de Horeca Academy.

Het initiatief van UWV vindt in 2020 voor de derde maal plaats. Deelnemers zijn Wildlands in Emmen, Albron (Center Parcs De Huttenheugte in Dalen), Attractie- en Vakantiepark Slagharen, Plopsa Indoor Coevorden en Hotel Van der Valk in Spier in de Horeca Academy.

Kandidaten die het traject succesvol doorlopen krijgen bij één van deze werkgevers een contract van minimaal een half jaar.

Personeelsbestand op peil houden

Met de Horeca Academy wil UWV zorgen dat binnen de horecabranche het personeelsbestand op peil blijft. UWV verwacht landelijk in 2020 ruim 100.000 vacatures per jaar. Ter vergelijking: in 2014 ontstonden nog 64.000 vacatures. Door te weinig personeel kampt steeds meer met problemen binnen de bedrijfsvoering.

Wie interesse heeft kan maandag 9 december een informatiebijeenkomst in het Atlas Theater in Emmen bezoeken. Aanmelden kan via werkgeversservicepunt-drenthe@uwv.nl.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu