HorecaEvenTT verkast van Assen naar WTC Expo Leeuwarden. 'Nu willen we doorgroeien'

Assen: HorecaEvenTT. Foto: Marcel Jurian de Jong

De jaarlijkse horecabeurs HorecaEvenTT vindt voortaan niet meer plaats in Expo Assen, maar in WTC Expo in Leeuwarden.

Aanleiding voor de verhuizing is dat het evenementencomplex in Assen niet kon garanderen dat de voorbereidingen en de opbouw van de beurs tijdig konden beginnen. Daardoor zou HorecaEvenTT in tijdnood komen.

Ook is er een logistieke reden: de TT Hall later dit jaar wordt omgebouwd tot een permanente leisure -invulling, zodat de beurs in de toekomst niet meer in de hal genoeg ruimte tot zijn beschikking heeft.

,,Wij hebben lang gezocht naar een ruimte die niet alleen geschikt is voor dit jaar, maar ook in de komende jaren. Daarin biedt WTC Expo zeker zoveel mogelijkheden”, zegt organisator Jan Vlap. ,,Zo heeft WTC Expo moderne voorzieningen met gratis parkeergelegenheid.”

Grotere beursvloer

De horecabeurs maakt in Leeuwarden gebruik van twee aansluitende hallen, waarmee ze circa duizend vierkante meter meer beursvloer tot haar beschikking heeft dan in Assen.

WTC Expo is het grootste evenementencomplex van Noord-Nederland, met een totaal vloeroppervlak van 35.000 vierkante meter.

Grootste horecabeurs in het Noorden en Oosten

De 14de editie van de grootste horecabeurs van Noord- en Oost-Nederland vindt dit jaar plaats van 11 tot en met 13 april. Aanvankelijk stond deze van 7 tot en met 9 februari op de rol. Vorig jaar ging het evenement vanwege corona niet door.

Op de laatste editie in 2019 bezochten bijna 15.000 horecaondernemers en andere bezoekers ruim 500 stands.

Ook voor volgend jaar staat de driedaagse beurs al op de agenda van WTC Expo: dan in februari.

Nieuws

menu