Hotel Erkelens Rolde gaat tegen de vlakte

Zowel Hotel Erkelens als de Albert Heijn in het centrum van Rolde gaan tegen de vlakte. Er komt een volledig nieuwe PLUS-supermarkt voor in de plaats.

Dat bevestigt Ale-Wim Riedstra, bedrijfsleider van de Albert Heijn in Rolde.

Eigenaar Chris Marinus heeft al langer uitbreidingsplannen voor zijn supermarkt. Vanaf maart volgend jaar wordt de huidige AH een PLUS-winkel. Later komt er een volledig nieuwe supermarkt van zo’n 1400 vierkante meter op de plek van de Albert Heijn en Hotel Erkelens. De nieuwbouw gaat zo snel mogelijk van start. Wanneer precies, hangt onder meer af van de gemeente. Zij moet toestemming geven.

Impact op de omgeving

Een maand geleden maakten de eigenaren van Hotel Erkelens, Jan en Agnes Erkelens, bekend dat ze het pand hadden verkocht. Met deze beslissing kwam een einde aan zestig jaar Restaurant & Hotel Erkelens. Op 17 december sloot het hotel definitief de deuren.

D66, PvdA en VVD in Aa en Hunze stelden al snel vragen over de verkoop van het hotel. Sinds de sluiting speculeert het dorp volop over de nieuwe bestemming. Het gaat om een markant pand in de dorpskern van Rolde. Bestemmings- of gebruikswijzigingen zouden impact kunnen hebben op de omgeving, schreven de partijen.

Zorgvuldigheid geboden

Wethouder Henk Heijerman is verrast over het bericht, maar de plannen klinken hem niet onbekend in de oren. „De Albert Heijn in Rolde is eigenlijk niet meer van deze tijd. Chris Marinus heeft al eerder plannen voor een nieuwe AH gepresenteerd. Dat waren mooie plannen, maar hij voerde ze nooit uit.”

„Ik ben nieuwsgierig wat hij nu gaat presenteren. Erkelens is een karakteristiek pand. Je zou kunnen zeggen dat bepaalde karakteristieke kenmerken in zo’n nieuw winkelgebouw terug moeten komen, zodat het gebouw aansluit bij het dorpsbeeld van Rolde. Bij een nieuwe invulling is in elk geval enige zorgvuldigheid geboden. Je moet ook kijken hoe nieuwe plannen worden ontvangen in het dorp.”

Nieuws

menu