Hotel Ruyghe Venne Westerbork maakt doorstart

Failliet hotel maakt doorstart met zelfde eigenaar.

Viersterrenhotel en restaurant Ruyghe Venne in Westerbork maakt een doorstart, met dezelfde eigenaar: Fred Prakken. Onlangs vroeg Prakken zelf nog het faillissement aan. Een teruglopende omzet en minder boekingen waren hiervan de oorzaak.

Curator Albert Elema van Sluyter Advocaten in Assen vertelt dat er meerdere geïnteresseerden waren, maar dat Prakken met het beste bod kwam. ,,Hij stelde zich constructief op en is er zelf ook flink bij in geschoten'', vertelt Elema. Prakken is ,,zeer verheugd dat de doorstart plaats gaat vinden."

Tijdens het faillissement is het hotel-restaurant opengebleven. Elema: ,,Die inkomsten gaan in een pot en komen ten goede aan de schuldeisers.''

Ondertussen zijn de renovatiewerkzaamheden doorgegaan. De achtervleugel en de kamers op de begane grond zijn gemoderniseerd. Dit voorjaar wordt het terras en de lounge van het hotel nog onder handen genomen.

De Ruyghe Venne begon in 1954 als pension en dankt zijn naam aan het vennetje achter het pand. In 1965 werd het overgenomen door de familie Prakken en werd er een viersterrenhotel van gemaakt.

Nieuws

Meest gelezen

menu