Huisartsen in Drenthe verwijzen patiënten nu digitaal door naar spoedzorg ziekenhuizen Treant in Emmen, Hoogeveen en Stadskanaal. Patiënten krijgen zo sneller de juiste zorg

Ziekenhuislocatie Scheper in Emmen. Foto: Treant Zorggroep

Patiënten hoeven niet meer met een papieren verwijzing van de huisarts naar de ziekenhuizen van Treant Zorggroep in Emmen, Hoogeveen en Stadskanaal.

De Centrale Huisartsendienst Drenthe (CHD) maakt sinds kort gebruik van digitale verwijzingen tussen de huisartsenpost en de spoedeisende hulp.

Dankzij de invoering van de digitale verwijzing van de CHD naar één van de Treant-ziekenhuizen in Emmen, Hoogeveen en Stadskanaal wordt een patiënt automatisch in het informatiesysteem op de spoedeisende hulp getoond.

Volgens de zorggroep kunnen medewerkers van de spoedeisende hulp zo sneller de juiste zorg verlenen. Daarmee zijn papieren verwijzingen verleden tijd.

,,Wij ervaren nu al de voordelen van de digitale manier van verwijzen”, zegt Trea Sandjer, SEH-arts en medisch manager van Treant ,,Het is een stuk sneller, efficiënter en patiëntvriendelijker.”

Landelijk programma

De digitale gegevensuitwisseling is mogelijk dankzij het landelijke programma Met spoed beschikbaar , waarbij zorgverleners in de acute zorg worden geholpen met het digitaal uitwisselen van gegevens. In het programma werken de landelijke branche- en beroepsorganisaties van spoedzorgaanbieders, Patiëntenfederatie Nederland, het ministerie van VWS, Zorgverzekeraars Nederland, VZVZ en Nictiz samen.

Nieuws

Meest gelezen

menu