Huisartsenpost Wilhelmina Ziekenhuis Assen wordt vanwege corona naar buiten verplaatst. Patiënten in tent behandeld

Links de 'nieuwe' huisartsenpost. Rechts de tiage-tent bij het WZA Foto: Bas van Sluis

Het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA) verplaatst de huisartsenpost voor onbepaalde tijd buiten de muren van het ziekenhuis. Maandagavond zijn tentenbouwers druk bezig om een ‘mobiele huisartsenpost’ neer te zetten.

Ook worden twee mobiele units, die normaal gesproken op het racecircuit van Assen staan, tegen de tent aangebouwd. In die units moeten patiënten worden behandeld. De tent, die op het parkeerterrein van het WZA staat, wordt de opvang- en wachtruimte voor patiënten.

Bezoekers buiten ziekenhuis opvangen

De woordvoerder van het ziekenhuis kon overigens formeel niet bevestigen dat de extra bouwwerkzaamheden van maandagavond zijn om de huisartsenpost tijdelijk te verhuizen naar buiten.

De huisartsenpost wordt uit het ziekenhuis gehaald in de strijd tegen het coronavirus. De gedachte is om zo veel mogelijk bezoekers en patiënten buiten het ziekenhuis op te vangen.

In de huisartsenpost werken normaal gesproken huisartsen die ‘s avonds en ‘s nachts diensten draaien naast hun werkzaamheden in de eigen praktijk. De post in het ziekenhuis is overdag altijd gesloten. De mobiele post bestaat uit een tent die haaks staat op de grote triage-tent die maandag ook is opgebouwd.

Mobiel medisch dorpje

Die triagetent van 68 meter lang wordt gebruikt om patiënten en bezoekers op te vangen. Daar wordt hun temperatuur gemeten en krijgen de mensen vragen. Wie een te hoge temperatuur heeft of waar vermoedens van corona bestaan, moet weer naar huis.

In een dag tijd staat het WZA er heel anders bij. De parkeerplaats en de lange sluistent richting de hoofdingang van het ziekenhuis geven het WZA ook een heel ander gezicht. Hoewel er nog geen coronabesmettingen in het WZA zijn gemeld, maakt dit ‘mobiele medische dorpje’ toch extra duidelijk hoe menens de situatie is.

Nieuws

menu