Huisschilder Michael Planting uit Assen brengt tweede boek uit. Dit keer geen historische roman, maar een maffiathriller

Michael Planting.

Michael Planting. Foto: Marcel Jurian de Jong

Schrijver Michael Planting uit Assen heeft zijn tweede boek uitgebracht: De Colombiaan. Een verhaal over een eigenaar van een autoschadeherstelbedrijf die betrokken raakt bij de georganiseerde misdaad.

Het schrijven is volgens Planting zo verslavend dat er nu een nieuw boek is. De Colombiaan verhaalt over de eigenaar van een autoschadeherstelbedrijf dat op onderzoek uitgaat, nadat hij verdachte activiteiten ziet in de loods tegenover zijn werkplaats.

Hij ziet kans de loods in te komen en treft er een enorme wietplantage en een productieruimte van chemische pillen aan. Voor hij zich uit de voeten kan maken, wordt hij in de kraag gevat door een van de drugscriminelen die hem niet meer laat gaan. De hoge baas wordt opgeroepen om te beslissen over zijn lot. Vanaf dat moment verandert zijn leven in een hel.

Debuutroman

In 2021 kwam debuutroman Het hart op de juiste plaats van Planting uit, een verhaal over twee tienerbroers in Duitsland die in 1938 hun joodse vrienden willen beschermen. ‘Een spannend verhaal over moed, vriendschap en verraad in nazi-Duitsland’, luidt de ondertitel.

,,Ik heb altijd al een grote belangstelling voor de Tweede Wereldoorlog gehad”, vertelt de schrijver. ,,Wat toen is gebeurd, dat mogen we nooit vergeten. Daarom wilde ik erover schrijven. En ook om jongeren iets mee te geven.”

Schrijver en huisschilder

Planting is huisschilder in Assen. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met schrijven. „Als ik het alleen van het schrijven moest hebben, zou ik droog brood eten. Ik ben altijd ambachtsman geweest, daar ben ik tevreden mee en dat doe ik graag. Er was wel eens een regenachtige dag waardoor ik niet kon schilderen. Dan belde de baas dat ik thuis kon blijven en dacht ik: Mooi. Lekker schrijven. De uren vlogen voorbij.”

Meer informatie is hier te vinden.