Advocaat nabestaanden Chinese restauranthouder in Hoogeveen: 'Hun leven is verwoest en dat allemaal voor een beetje geld'

Bloemen op de plek waar Encheng Wang is omgekomen. Foto: Andre Weima Fotografie

Voor de weduwe van Enchang Wang uit Hoogeveen is geen straf denkbaar die recht doet aan wat er met haar echtgenoot is gebeurd. Dat zei advocaat Paul van Jaarsveld donderdag in de rechtbank in Assen.

Van Jaarsveld is de advocaat van de echtgenote en de kinderen van de Chinese restauranthouder uit Hoogeveen die volgens het Openbaar Ministerie bij een overval om het leven is gekomen. ,,Hij is op 18 oktober op 45-jarige leeftijd uit het leven gerukt, zijn kinderen waren toen net 15 en 10 jaar. Zij krijgen hun vader nooit meer terug en mevrouw staat er alleen voor. Hun leven is verwoest. En dat allemaal voor een beetje geld.”

700.000 euro schadevergoeding

De advocaat gaf donderdag een toelichting op de hoogte van de schadevergoeding die hij namens de vrouw en de kinderen vraagt aan de twee verdachten van de overval Alifu W. (32) en Shirali M. (33) uit Den Haag. Het bedrag van ongeveer 700.000 euro, was na een eerdere zitting al bekend geworden.

Volgens Van Jaarsveld is het bedrag minder groot dan het lijkt, omdat het grotendeels om gederfde inkomsten gaat. Bij de berekening wordt ervan uit gegaan dat restauranthouder Wang voor de beide kinderen tot hun 21ste jaar in hun levensonderhoud zou hebben voorzien. Zijn vrouw zou haar hele leven financieel door haar man zijn onderhouden.

Goed onderbouwd

De officier van justitie vindt dat de schadevordering van de weduwe en de kinderen van Wang goed is onderbouwd. De advocaten van de twee verdachten zijn het daar beslist niet mee eens. Tegen hoofdverdachte W. is donderdag zeven jaar gevangenisstraf geëist en tegen medeverdachte M. twaalf maanden (helft voorwaardelijk).

Nieuws

Meest gelezen

menu