Hunebed Highway schaart zich in een rijtje met Route 66, Abbey Road, Penny Lane en Old Town Road, waar de borden roofgoed werden dankzij rapper Lil Nas X

De naamborden van de Hunebed Highway langs de N34 zijn niet de enige naamborden in de wereld die populair roofgoed zijn. Waarom, dat is echter een raadsel, ook voor het bedrijf dat de kleinere replica’s verkoopt.

De provincie profileert de N34 al wat langer als 'Hunebed Highway'. Gedeputeerde Henk Brink (rechts) onthulde dit bord in aanwezigheid van CDA-staatssecretaris Mona Keizer en de inmiddels gepensioneerde directeur Hein Klompmaker van het Hunebedcentrum.

De provincie profileert de N34 al wat langer als 'Hunebed Highway'. Gedeputeerde Henk Brink (rechts) onthulde dit bord in aanwezigheid van CDA-staatssecretaris Mona Keizer en de inmiddels gepensioneerde directeur Hein Klompmaker van het Hunebedcentrum. Foto DvhN

,,Wie wil nou zo’n groot bord in zijn huis hebben?’’, zegt de medewerker van het bedrijf in Coevorden dat de replicaborden levert die via de webshop van Hunebed Highway te koop zijn. Van die kleine replica’s, 29 bij 30 centimeter zo ongeveer, zijn in de afgelopen drie jaar duizend exemplaren verkocht. Aan particulieren en aan bedrijven die ze verkopen, net als de sleutelhangers en mokken met het rood-wit-blauwe logo van de Hunebed Highway.