Hunebedweken: vijf weken lang (gratis) hunebedactiviteiten in Drenthe

Foto: Hunebedcentrum.

Het Hondsrug UNESCO Geopark, Staatsbosbeheer, Het Drentse Landschap en het Hunebedcentrum organiseren de komende vijf weken extra activiteiten rondom hunebedden.

Omdat grote evenementen niet door kunnen gaan wordt ook dit jaar geen Dag van het Hunebed georganiseerd. Tien jaar lang was deze dag vaste prik half augustus. Daarom komen de organisaties met de Hunebedweken : vijf weken lang activiteiten rondom hunebedden.

Kan altijd doorgaan

Alles gratis en in veel gevallen zonder reserveren, meldt het Hunebedcentrum. Zodat vakantiegangers en museumbezoekers iets hebben wat altijd door kan gaan, hoe het er op coronagebied ook uitziet, en wat tegelijk iets meegeeft ‘van dit oeroude gebied en het verhaal rondom onze hunebedden’.

Nee verkopen is een dagtaak

Het Hunebedcentrum is dagelijks volgeboekt en ‘nee-verkopen’ is er inmiddels een dagtaak. ‘De activiteiten in de hunebedweken bieden alternatieven voor teleurgestelde bezoekers. Staatsbosbeheer en Het Drentse landschap zien dat vakantiegangers vooral de bekende hoogtepunten opzoeken en zo een hoop prachtige Drentse gebieden en onbekende hunebedden missen.’

De Hunebedweken beginnen maandag en duren tot en met 12 september.

Nieuws

Meest gelezen

menu