Huurders hypermoderne huizen Actium moeten gedwongen verhuizen. Maakt grondige renovatie einde aan opstapeling van problemen?

Marian Eijpe in haar woonkamer. De Chinese stijl is vooral de hobby van haar partner. Lachend: "Ik moest er wel aan wennen. Toen ik in Steenwijk bij hem introk vroeg de meteropnemer: 'hebbie ook bami?'"

Marian Eijpe in haar woonkamer. De Chinese stijl is vooral de hobby van haar partner. Lachend: "Ik moest er wel aan wennen. Toen ik in Steenwijk bij hem introk vroeg de meteropnemer: 'hebbie ook bami?'" Foto: Marcel Jurian de Jong

Probleem na probleem stapelt zich op in de gloednieuwe huurwoningen van Actium aan de Bergakker in Norg. De huurders van zestien huizen moeten nu gedwongen verhuizen.

Negen maanden in een ander huis en dan terug naar de Bergakker, óf naar een nieuw huurhuis in aanbouw elders in de wijk: die keuze kregen de huurders van zestien woningen van corporatie Actium dinsdagavond tijdens een bijeenkomst. Hun woningen zijn tweeënhalf jaar oud en hypermodern. Toch moeten ze eruit.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's