Huurders Drents provinciaal vastgoed mogen zich melden voor opschorten huur

Het Drents Museum in Assen Foto: Archief/Marcel Jurian de Jong

Gedeputeerde Staten hebben besloten dat huurders van provinciaal vastgoed de huur voor een periode van drie maanden mogen opschorten.

Onder meer het pand van het Drents Museum in Assen, het gebouw bij het OV-knooppunt Gieten en de voormalige Rijksluchtvaartschool (RLS) in Eelde zijn provinciale panden. In de oude RLS zitten zo’n dertig ondernemers gevestigd.

In verband met de coronacrisis biedt de provincie de mogelijkheid aan de huurders om de huur (van april tot en met juni) op te schorten. ,,Dit biedt een snelle oplossing aan huurders die in problemen komen’’, aldus een woordvoerder.

Gedeputeerde Staten hebben niet gesproken over kwijtschelding. Kwijtscheldingstrajecten nemen meer tijd in beslag. ,,Maar op dit moment liggen er bij ons ook geen verzoeken om huur kwijt te schelden’’, zegt de woordvoerder.

Huurders van provinciaal vastgoed die van de opschortingsregeling gebruik willen maken, kunnen contact opnemen met de provincie. Die zegt hiermee tegemoet te komen aan meerdere oproepen vanuit ondernemers en organisaties, het Rijk en belangenorganisaties.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu