Huuropzegging maakt recreanten camping Ot en Sien in Roden onrustig: 'Einde oefening? Nee hoor, de vorige keer ging het ook zo. We moeten er gewoon voor vechten'

Wieb en Geertje, Ot en Sien, laten de vlag met het nieuwe logo zien. De camping wil vernieuwen, maar daarvoor is duidelijkheid van de gemeente nodig.

Wieb en Geertje, Ot en Sien, laten de vlag met het nieuwe logo zien. De camping wil vernieuwen, maar daarvoor is duidelijkheid van de gemeente nodig. Foto: Geert Job Sevink

De gemeente Noordenveld heeft het contract met de huurder van camping Ot en Sien in Roden opgezegd per 2025. Toch denken de recreanten dat de camping blijft bestaan.

„Het is een beetje onrustig op de camping”, schetst beheerder Wiebe Vorenholt de sfeer op de bijzondere camping in het centrum van Roden. De camping is zo bijzonder omdat hij, door schenking van de toenmalige bewoners van de naastgelegen havezate Mensinge, eigendom is van de gemeente. Diezelfde gemeente heeft nu het huurcontract per 31 december 2024 opgezegd. Toch denken beheerder Vorenholt en voorzitter van recreantenvereniging Buitenrust Wolter ten Kate dat het einde van hun Ot en Sien nog lang niet in zicht is.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's