'Huus van de sport en cultuur' in Zuidwolde kost 14 miljoen euro

Artist impression van het Huus voor de sport en cultuur in Zuidwolde. Foto: eigen foto

Als het aan burgemeester en wethouders van De Wolden ligt, wordt voor 14 miljoen euro een compleet nieuw ‘Huus voor de sport en cultuur’ in Zuidwolde gebouwd.

Dit multifunctionele centrum, dat op de plaats van het verouderde dorpscentrum de Boerhoorn komt, herbergt straks de sporthal, gym- en turnzaal, het dorpshuis, de bibliotheek, Stichting Welzijn De Wolden, Buurtzorg, muziekvereniging Woudklank en Prima Life (praktijk voor fysiotherapie en trainingen). Ook biedt het ruimte aan kleinschalige muziek- en theatervoorstellingen. Volgens het college kan het Huus voor de sport en cultuur begin 2023 worden geopend.

Wens: alles onder één dak

Het is een langgekoesterde wens van de gemeenteraad om sport, cultuur, welzijn en zorg onder één dak samen te brengen. Drie jaar is er gewerkt aan de voorbereidingen. Volgens het college kunnen uit het bedrag van 14 miljoen euro alle kosten worden gedekt. Daaronder vallen ook de sloop van de Boerhoorn en de huidige sportgebouwen.

Het college verwacht dat het nieuwe centrum het kloppend hart van het dorp wordt. Door faciliteiten te bundelen kan er efficiënter en dus goedkoper worden gewerkt. Naar verwachting geeft de gemeenteraad 24 september een definitieve klap op het plan.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu