Icare stapt weer in thuishulp

MEPPEL Thuiszorg Icare verkocht acht jaar geleden al zijn huishoudelijke hulp-activiteiten. Nu stapt Icare weer in de thuishulp met een minderheidsbelang in De Nieuwe Zorg Thuis.

Icare is het grote thuiszorgbedrijf dat is voortgekomen uit Thuiszorg Drenthe en deel uitmaakt van de holding Espria. Van oudsher voerde Icare alle soorten thuiszorg uit. Maar acht jaar geleden besloot de directie van de holding alle huishoudelijk hulp te verkopen. Er viel vanwege de lage tarieven te weinig te verdienen met thuishulp en de samenhang met andere activiteiten zoals wijkverpleging viel ook wel mee.

De Nieuwe Zorg Thuis is een klein thuiszorgbedrijf, oorspronkelijk uit Overijssel, dat vooral actief is op het gebied van huishoudelijke thuiszorg. Het heeft intussen vestigingen in tal van plaatsen in het Noorden.

Volgens beide partijen is het nu de gemeenten de welzijnswet WMO uitvoeren wel weer handig om samen te gaan. ,,We kunnen samenwerken om problemen in de wijk aan te pakken’’, zegt Dennis van Achthoven van Icare. Voorzitter van de cliëntenraad van Icare, Jan de Bruin, vindt het handig voor de cliënten. ,,Mensen die langer zelfstandig blijven wonen, hebben ondersteuning nodig voor bijvoorbeeld het huishouden, maar ook hulp bij persoonlijke verzorging of verpleegkundige zorg. Door de handen definitief ineen te slaan kan Icare ervoor zorgen dat er continuïteit in de zorg wordt geboden.’’

Nieuws

menu