Iggy Pop en Skik traden 25 jaar geleden op in Nieuw-Schoonebeek. Volgende maand worden beide optredens herdacht met tributeoptredens tijdens Rock an de Gruppe

Iggy Pop op 3 augustus 1996 tijdens Rumah Rock in Nieuw-Schoonebeek. Foto: Rumah Rock Reunie

Het is 25 jaar geleden dat in Nieuw-Schoonebeek tijdens Festival Rumah Rock Iggy Pop en support-act Skik optraden. Reden voor de organisatie om daar met Folk an de Gruppe op 13 november stil bij te staan.

Onder de titel Rock an de Gruppe treden dan in tijdens de Rumah Rock Reünie in de grote zaal van café Bargerveen de tributebands Ziggy Pop en Skier, a Tribute to Skik op.

Ook artiesten als The Ramones (1994), Bettie Serveert, Claw Boys Claw en Dog Eat Dog deden Rumah Rock - dat tot 1997 bestond - ooit aan.

,,Helaas is het onmogelijk om Iggy Pop en Skik zelf te contracteren”, zegt Marike Grooten namens de organisatie. ,,Maar we willen deze reünie wel muzikaal inhoud geven. Daarom wordt vanuit België Ziggy Pop ingevlogen. De groep staat te boek als de beste Iggy Pop tributeband in de Benelux.”

Ziggy Pop kan de gehele setlist van hun grote voorbeeld van 3 augustus 1996 spelen. ,,Uiteraard vergezeld van het wilde theater van Iggy Pop”, verzekert Grooten.

Skier, a Tribute to Skik

Als support-act ditmaal Skier, a Tribute to Skik. ,,Die groep bestaat uit vier jongens uit Zuidoost-Drenthe die zijn opgegroeid met de tijdloze klassiekers van Daniël Lohues en zijn kompanen. Zij besloten eind 2019 Skik nieuw leven te brengen door een ode te brengen aan Skik tijdens de jaarlijkse Tribute Night in de Brasserie te Emmen. Toen dat een succes was, besloten ze het niet bij één optreden te houden.”

Rock an de Gruppe begint 13 november om 20.30 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de volgende voorverkoopadressen: café Bargerveen, Haarstudio Rozeman en cafetaria De Spinde te Nieuw-Schoonebeek.

Nieuws

Meest gelezen

menu