Ilse Wagter uit Eldersloo wordt 20 in 2020: 'Ik ben een aanpakker, altijd bezig'

In de rubriek 20 in 2020 vertellen jongeren die zijn geboren in het jaar 2000 over hun leven. Wat doen deze (bijna-)twintigers, wat houdt hen bezig en hoe zien zij de toekomst? Vandaag: Ilse Wagter uit Eldersloo. Zij werd 20 op 23 maart.

Ilse Wagter.

Ilse Wagter. Foto: Corné Sparidaens

Stage in het ziekenhuis

,,Tijdens de uitbraak van coronavirus liep ik stage op de afdeling cardiologie in het Wilhelmina Ziekenhuis Assen. Het was mijn laatste stage van de opleiding mbo verpleegkunde aan het Noorderpoort in Assen. Ik was net ingewerkt toen het virus uitbrak.

Toen werd cardiologie een schone afdeling en kwamen daar ook patiënten van andere afdelingen, zoals neurologie en orthopedie, te liggen. Het was een heel hectische tijd. Aan de ene kant hartstikke interessant en leerzaam, aan de andere kant was het voor mijn leerproces op cardiologiegebied niet handig.

Op een bepaald moment hadden we haast geen hartpatiënten meer maar allemaal patiënten van andere afdelingen.”

Acute zorg

,,Even leek het erop dat ik zelfs moest stoppen met de stage in het WZA, omdat het zo druk was vanwege alle covidpatiënten. Maar uiteindelijk heb ik maar een week thuisgezeten en kon ik daarna aan de slag als buddy op de spoedeisende hulp. Daar moest ik bijvoorbeeld spullen klaarleggen en dingen voorbereiden voor de opname van nieuwe coronapatiënten.

De acute zorg spreekt me erg aan, dus ook dat vond ik erg interessant. Na een paar diensten kon ik toch terug naar cardiologie. In juni heb ik de opleiding afgerond.”

Woonzorgcentrum

,,Ik zou nog wel verder willen leren, maar ik heb bewust niet gekozen voor hbo verpleegkunde, zoals veel klasgenoten hebben gedaan. Dan moet je heel veel verslagen schrijven en dat is niks voor mij. Na mijn stage mocht ik op de afdeling cardiologie blijven werken.

Ik draai gemiddeld twee a drie diensten per week. Daarnaast ben ik weer aan de slag gegaan in woonzorgcentrum De Wenning hier vlakbij in Rolde, waar ik eerder heb stage-gelopen. Mensen wassen vind ik niet vies, hoor. Het is juist wel bijzonder. Je komt in iemands persoonlijke ruimte en diegene geeft zich daaraan over.

Waar ik me wel eens zorgen om maak, is het personeelstekort in de zorg. Vaak is er te weinig tijd om mensen de aandacht te geven die ze verdienen. Dat is zo jammer!”

Boerderij

,,Mijn vader en oom hebben een boerenbedrijf met koeien en akkerbouw. Een echt familiebedrijf. Mijn opa helpt ook nog vrijwel elke dag mee. Ik vind het leuk om mee te helpen en rijd ook wel op de trekker. De passie die boeren hebben voor hun werk vind ik mooi.

Ik ben trots dat ik op een boerderij woon. Mijn ouders zijn mijn voorbeelden. Zij hebben me gemaakt tot wie ik ben: een aanpakker en een doener. Ik ben eigenlijk altijd bezig en ik ben sociaal. Dat hoor ik terug op het werk.

Ik ben er ook wel aan toe om uit huis te gaan. Mijn vriend en ik staan ingeschreven voor een huurwoning. Hij komt uit Annen en ik denk dat we in die omgeving terechtkomen.”

Word je dit jaar 20 jaar en wil je meedoen aan deze rubriek? Opgeven kan via   20in2020@ndcmediagroep.nl  .

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
20 in 2020
menu