In Assen wordt nog altijd gedroomd van een zwembad. Gemeente wil tweede onderzoek laten doen naar openluchtzwembad. 'Het is groot en omvangrijk'

Assenaren die in een buitenbad willen zwemmen, moeten uitwijken naar het relatief kleine buitenbad van De Bonte Wever of openluchtbaden in de omliggende gemeenten, zoals De Leemdobben in Vries.

Assenaren die in een buitenbad willen zwemmen, moeten uitwijken naar het relatief kleine buitenbad van De Bonte Wever of openluchtbaden in de omliggende gemeenten, zoals De Leemdobben in Vries. Foto: Archief/Jaspar Moulijn

De zwembaddroom is nog altijd levend in Assen. De gemeente wil extra onderzoek laten doen naar de mogelijkheden voor een openluchtzwembad in de Drentse hoofdstad.

„We moeten niet te snel dromen. Laat het een grondig besluit zijn dat we nemen. Dat mag best een paar raadsperiodes duren”, zei raadslid Harmen Holwerda van de ChristenUnie. Daarmee vatte hij donderdagavond tijdens de raadsvergadering het overheersende gevoel nauwkeurig samen. Liever gedegen onderzoek dan, zoals PvdA-man Willard Bouwmeester verwoordde, „met zeven mijlslaarzen” op een zwembad afstevenen.

‘Groot en omvangrijk’

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's