In Memoriam | Klaas Hummel uit Emmen zat zijn hele leven achter het drumstel en begeleidde meerdere landelijk bekende artiesten

In zijn woonplaats Emmen is afgelopen donderdag Klaas Hummel overleden. Hummel was drummer van de destijds in de regio razendpopulaire bands De Zamora’s en Trio Jitse. Ook begeleidde hij tal van landelijk bekende artiesten. De Emmenaar werd 92 jaar.

Klaas Hummel, negen jaar geleden achter het drumstel in zijn appartement in woonzorgcentrum De Schans. Afgelopen donderdag overleed de Emmenaar, op 92-jarige leeftijd.

Klaas Hummel, negen jaar geleden achter het drumstel in zijn appartement in woonzorgcentrum De Schans. Afgelopen donderdag overleed de Emmenaar, op 92-jarige leeftijd. Foto: Jan Anninga

Muziek was zijn leven, drummen was zijn passie. Beter had zijn familie het niet samen kunnen vatten in de rouwadvertentie die zaterdag in Dagblad van het Noorden werd afgedrukt. Klaas Hummel begon als jong ventje met drummen en ging daar zijn hele leven mee door. ,,Afgelopen zomer trad Bouke op in de voormalige dierentuin, het Rensenpark. Mijn vader, die Bouke al jarenlang kende, was daar ook. Het duurde maar even of hij begeleidde hem bij een van zijn nummers achter het drumstel. Er was geen plek waar hij zich meer op zijn gemak voelde, hoe oud hij ook was’’, zegt zoon Theo.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's