In deze buurten in Groningen en Drenthe loop je vijf keer meer kans op een ongeluk dan elders in Nederland

Foto: Venema Media

In 22 buurten in Groningen en 17 in Drenthe ligt het risico op een ongeluk vijf keer zo hoog dan het landelijk gemiddelde.

Dit meldt RTL Nieuws op basis van informatie van de politie en Rijkswaterstaat. De omroep heeft van ruim 2500 Nederlandse woonplaatsen de data in kaart gebracht. Vorig jaar gebeurden er in totaal 21.400 ongelukken waarbij één of meerdere slachtoffers vielen. Daarmee haalt de overheid haar eigen doelen (minder gewonden en nul dodelijke slachtoffers) niet, concludeert de omroep.

Risicobuurten in Groningen en Drenthe

Naast het inzichtelijk maken van het aantal ongelukken bracht RTL ook de grootste risicobuurten in kaart. In 777 buurten in Nederland ligt het risico op een ongeluk met gewonden minstens vijf keer hoger dan gemiddeld. Zestien daarvan liggen in Drenthe. Tien zijn te vinden in de gemeente Assen, twee in Hoogeveen en één in Midden-Drenthe, De Wolden Noordenveld en Meppel.

Kans op aanrijding in Groningen groot

In Groningen zijn er tweeëntwintig buurten waarbij het risico op een verkeersongeval meer dan vijf keer zo hoog is dan het landelijke gemiddelde. Elf hiervan liggen in de oude delen van de Stad, zoals de binnenstad, het Noorderplantsoen, Helpman, de Hortusbuurt en de Indische Buurt. Ook in Hoogezand, Stadskanaal, Delfzijl, Ter Apel en Veendam is een sterk verhoogd risico op ongevallen.

Bekijk hier de statistieken uit je eigen buurt: website van RTL Nieuws .

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu