Inbraakgolf in Hoogeveen: acht keer binnen acht dagen. Inbrekers zouden hakenkruizen op spiegels hebben getekend

Inbrekers. Foto: Archief

Inbrekers hebben sinds vorig weekend acht keer ingebroken in woningen in Hoogeveen. Vier inbraken werden gepleegd bij woningen in het centrum, op steenworp afstand van elkaar.

Volgens Anthony Hogeveen van politie Drenthe is sinds 16 augustus ingebroken in woningen aan de Dotterbloem, de Meerkoetlaan, De Drift en de Kanaalweg, maar ook aan de Leiendijk, de Raadhuisstraat, Blankenslaan-Oost en de Van Galenstraat.

‘Laat altijd licht branden’

,,In de meeste gevallen gaat het om huizen waarvan de bewoners op vakantie waren,” zegt Hogeveen, ,,terwijl er bijvoorbeeld geen binnen- dan wel buitenlicht is aangelaten. Tijdens deze periodes raden wij altijd aan om licht te laten branden en de buren in te lichten, ook omdat de dagen weer korter worden. Wees dus extra alert op inbrekers.”

Hakenkruizen op spiegels

Sommige inbraken vonden op dezelfde dag plaats. Bij de inbraak aan de Leiendijk, vorige week donderdag, heeft de politie zelfs een Burgernetmelding verspreid, maar die leverde niets op. Diezelfde avond werd ingebroken in de woning aan de Blankenslaan-Oost, waar daders met lippenstift hakenkruizen op spiegels zouden hebben getekend, maar dat kan Hogeveen niet bevestigen.

Hogeveen sluit niet uit dat er een verband bestaat tussen een aantal inbraken. Vooralsnog ontbreekt ieder spoor van de daders. De politie doet onderzoek en heeft een oproep op social media gedaan voor tips, getuigen en camerabeelden.

Nieuws

Meest gelezen

menu