Inbraakpoging bij zuivelautomaat van Melktap Nijeveen: 'Er zat maar hooguit 2 euro in'

Iemand heeft geprobeerd de zuivelautomaat van Melktap Nijeveen open te breken. Foto: Melktap Nijeveen

Bij de Melktap Nijeveen is vannacht een inbraakpoging gedaan. Iemand heeft geprobeerd de zuivelautomaat te openen. Daarom is deze voorlopig buiten werking.

„Dit is wel heel zuur wakker worden”, vertelt Baukje Brouwer, eigenaar van Melktap Nijeveen. Ze zag vanochtend dat de stekker van de zuivelautomaat niet in het stopcontact zat. „Ik dacht eerst nog dat iemand die eruit had getrokken.”

Maar er bleek meer aan de hand, want toen ze de stekker weer erin deed gaf de automaat een foutmelding. Om te kijken wat het probleem is, wilde Baukje de automaat openen. Alleen paste de sleutel niet meer in het contact. „Iemand heeft geprobeerd die te forceren. Het slotje was kapot.”

‘Wie doet dit nou?’

Morgenochtend komt er een monteur langs. „Dan weet ik meer wat de schade is. Het lijkt mee te vallen. Hopelijk kan het morgen weer gewoon open.”

Baukje kan er niet bij waarom iemand dit doet. „Wat voor nut heeft het? Er zat hooguit maar twee euro in.” Ze gaat aangifte doen bij de politie, en heeft ook al in de buurt gevraagd of iemand iets gehoord of gezien is. „Maar waarschijnlijk is het zonder al te veel herrie gedaan.”

Melkboer

Mensen die een bestelling willen doen, wordt gevraagd om een berichtje te sturen (06-21923920). Zij kunnen ook zaterdagochtend langskomen tussen 10 en 12 uur. Bij Melktap Nijeveen kunnen mensen verse melk uit een gekoelde melktank tappen. Daarnaast worden er andere verse zuivelproducten verkocht, die vanuit een gekoelde automaat verkrijgbaar zijn.

Een tijdje geleden herintroduceerde Melktap Nijeveen de melkboer. Tweemaal per week rijdt Baukje rond om verse melkproducten aan huis te brengen. Morgen rijdt ze weer rond om de bestellingen af te leveren.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu