Inbrekers hebben het op Emmen gemunt

Acht inbraken in een week. Foto: ANP

Binnen een week tijd zijn er in ieder geval acht inbraken of pogingen daartoe geweest in Zuid-Oost Drenthe, met name in Emmen. Dat meldt de politie.

Binnen een week tijd zijn er in ieder geval acht inbraken of pogingen daartoe geweest in Zuid-Oost Drenthe, met name in Emmen. Dat meldt de politie.

De meeste inbraken vonden plaats op acht januari in Emmen, hoewel er bij slechts een inbraak iets is buitgemaakt. Inbrekers wisten een woning aan de Wekingslag binnen te komen. Het is niet bekend wat er is gestolen.

Een bewoonster aan de Laan van het Kinholt schrok wakker een van inbreker in haar slaapkamer. De inbreker zelf schrok ook en is er zonder buit vandoor gegaan. Een bewoner van de Laan van de Marel betrapte twee inbrekers die meteen de benen namen.

Bij woningen aan de Zwaluwenveld en U.e. Bruiningstraat probeerden inbrekers ook tevergeefs binnen te dringen.

In de nacht van zaterdag op zondag hebben inbrekers opnieuw in Emmen hun slag geslagen. Ze wisten in te breken in een woning aan de Allee en een cultureel centrum aan de Statenweg. Het is niet duidelijk wat er is gestolen.

Ook in Exloo zijn er twee inbraken geweest. Bij een woning aan de Hofakkersweg is een kluis met papieren buitgemaakt, Bij de tweede inbraakpoging in dezelfde straat is voor zover bekend niets gestolen.

De politie adviseert iedereen om verdacht gedrag meteen te melden en bij afwezigheid altijd licht te laten branden.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu