Inbrekers laten kluis ongeopend achter bij kringloopwinkel Het Goed in Hoogeveen, busje later teruggevonden

De normale entree is dichtgetimmerd met planken. Foto DvhN

Ze zijn er zaterdag sneu van, de medewerkers van kringloopwinkel Het Goed in Hoogeveen. De inbraak de nacht ervoor is al moeilijk te bevatten, maar wat te denken van de ravage? ,,Ze zijn dwars door de pui gegaan. En met grof geweld is een gat in een muur van het kantoor gemaakt.’’

Klanten die de winkel zaterdag bezoeken, moeten via een zijingang naar binnen. De normale entree is dichtgetimmerd met planken. Erachter ontneemt een groot houten schot het zicht op het gapende gat naar het kantoor. Ook daar was alles overhoop gehaald.

,,De eerste medewerkers waren vannacht al rond 4 uur present, dus de inbraak zal iets eerder zijn geweest. Wat een rotzooi was het. Wie doet nu zoiets’’, verzucht medewerker Alie van der Weide. Ze troffen bij de ingang overal glas aan. De kluis lag ongeopend bij de deur. Het vermoeden is dat de dieven onraad roken en zijn weggevlucht.

Alleen de spiegel beschadigd

Hoeveel inbrekers er waren is niet bekend, maar in ieder geval één is er met een busje van Het Goed vandoor gegaan. Geen oud exemplaar, maar een bijna nieuwe leasebus. ,,Gelukkig is die later vrijwel onbeschadigd teruggevonden in Hoogeveen. Alleen de spiegel had schade opgelopen.’’

Of er verder nog iets gestolen uit het kantoor en de winkel is onbekend. De politie onderzoekt de inbraak. Het busje is in beslag genomen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu