Inbrekers tennisvereniging Norg op heterdaad betrapt: 'Anders waren we weer voor duizenden euro’s apparatuur kwijt geweest'

Foto: Shutterstock

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag twee inbrekers op heterdaad betrapt. Ze probeerden horeca-apparatuur te stelen in het clubhuis van de Norger tennisvereniging aan de Eenerstraat in het dorp.

De twee mannen zijn ‘s nachts rond een uur of twee aangehouden door de politie. Het gaat om twee inwoners van de gemeente Noordenveld, zo meldt de politie op Twitter. Zij zitten vast. De politie heeft het clubhuis onderzocht op sporen.

Voorzitter van de tennisvereniging Roelof Smilda geeft de agenten een dikke pluim. ,,Doordat ze betrapt zijn is niks gestolen, anders waren we weer voor duizenden euro’s apparatuur kwijt geweest”, zegt hij. Een half jaar geleden werd ook al ingebroken bij de tennisvereniging. ,,Toen is vrij veel gereedschap voor baanonderhoud gestolen.”

Tandje bij

Volgens de voorzitter rijdt de politie extra rondes door het dorp, omdat onlangs meerdere inbraken zijn geweest. De agenten zagen vervolgens ‘verdachte activiteiten’ in het clubhuis aan de Eenerstraat. ,,Ze hebben het fantastisch gedaan”, zegt een opgeluchte voorzitter.

Naar aanleiding van de mislukte inbraak neemt de tennisvereniging nog meer voorzorgsmaatregelen, stelt Smilda. ,,Dat hebben we na de eerste keer ook gedaan. De materiaalschuur is dusdanig verstevigd dat je er zonder enorm geweld te plegen niet meer in kan komen. Dit maakt duidelijk dat er ook in het clubhuis een tandje bij moet.”

Nieuws

menu