Indrukwekkend afscheid van bevlogen strafrechter Herman Fransen (63) in Assen

Op indrukwekkende wijze hebben collega’s van de rechtbank in Assen dinsdagochtend afscheid genomen van Herman Fransen (63). De geliefde en bevlogen strafrechter overleed vorige week na een kort ziekbed aan een ongeneeslijke ziekte.

Voorafgaand aan de uitvaart reed de rouwwagen langs de voorzijde van de rechtbank in Assen, waar de vlag halfstok hing. Aan beide kanten van de weg langs het gerechtsbouw werd een erehaag gevormd door rechters, andere naaste collega’s, advocaten en officieren van justitie. Ze gaven rozen, die tijdens de uitvaart bij de kist zijn gelegd.

Minuut stilte

Voor de ingang van de rechtbank stonden de rouwwagen en twee volgauto’s stil en stapten de nabestaanden uit. Ter nagedachtenis aan Herman Fransen werd een minuut stilte gehouden. Vele medewerkers van de Asser rechtbank werkten jarenlang nauw met hem samen. Het gemis van hun dierbare collega is groot.

Fransen werkte sinds 1989 bij de Noordelijke gerechten, een groot deel van die tijd bij de rechtbank in Assen. Hij deed veel omvangrijke strafzaken en was voorzitter van de meervoudige strafkamer die de zaak-Ruinerwold behandelt. De zaken bij de rechtbank in Assen gaan nu door zonder Herman Fransen, hoe moeilijk en onbevattelijk dat voor de medewerkers ook is.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
Video
menu