Informatiecentrum voor Holtingerveld

Natuurgebied Holtingerveld krijgt een informatiecentrum. Het paviljoen, waar ook horeca en sanitair in gevestigd worden, komt bij de Toegangspoort Oerlandschap Holtingerveld.

Het gebouw is ontworpen door JDdV Architecten. Het krijgt glazen wanden en is is gedeeltelijk open. Het paviljoen komt tegen de stuwwal, waardoor het deels verzonken in het landschap komt te liggen. Het pad dat langs de stuwwal en over de natuurspeelplaats loopt, gaat straks dwars door het paviljoen. Het horecagedeelte wordt uitgebaat door de familie Faken van theehuis ’t Hunebed.

Het paviljoen is een gezamenlijk project van Staatsbosbeheer, de gemeente Westerveld en de provincie Drenthe. Voorlopig wordt de eerste steen overigens nog niet gelegd. Eerst moeten er nog diverse onderzoeken uitgevoerd worden op het gebied van flora en fauna, archeologie en waterhuishouding.

Impressie: JDdV Architecten

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu