Inspectie keurt IBBO-school goed

Inspectie keurt IBBO-school goed

De school Ibbo Chalcedoon voor hooggevoelige kinderen in Meppel is erkend door de onderwijsinspectie.

De school Ibbo Chalcedoon voor hooggevoelige kinderen in Meppel is erkend door de onderwijsinspectie.

Vorig jaar mei startte de school met het Ik Ben Bewust Onderwijs (IBBO) met acht kinderen op initiatief van Anita Movrin in De Beemd in Meppel. De Meppelse heeft zelf twee hooggevoelige kinderen. Het leerlingenaantal is sindsdien met 14 kinderen bijna verdubbeld en kinderen variëren in leeftijd van 8 tot 14 jaar. Op de school kunnen leerlingen terecht die in het reguliere onderwijs vastlopen omdat ze ,,anders'' zijn.

De onderwijsinspectie heeft onder andere gecontroleerd op de administratie, de aanwezigheid van docenten met een lesbevoegdheid, het lesmateriaal en het zorgplan. Al deze punten zijn goed bevonden. Dat betekent dat de school officieel door mag gaan. Het betekent een overwinning voor Movrin: ,,Dit is heel gaaf, een kroon op al het werk.''

Het IBBO is een systeem waarin kinderen vier dagen per week naar school gaan, zelf lesstof aandragen en waarin aandacht is voor meditatie en bewustwording. Omdat het gaat om privéonderwijs, moeten ouders een bijdrage van 160 euro per maand betalen.

De school in Meppel heeft tot nu toe vijftien vrijwillige docenten met lesbevoegdheid. Movrin zoekt nog vrijwilligers voor de vakken aardrijkskunde, geschiedenis en Spaans.

Nieuws

Meest gelezen

menu