Inspectie-onderzoek naar dood Sharleyne (8) Hoogeveen duurt langer

De inspectie heeft langer nodig voor het onderzoek naar de hulpverlening in de periode voor de dood van Sharleyne (8) uit Hoogeveen.

Dat zegt woordvoerder Kees Paling van de inspectie voor jeugdzorg. Sharleyne overleed juni vorig jaar doordat zij ‘s nachts van de tiende verdieping van haar flat is gekomen. Of zij is gevallen, gesprongen of geduwd, heeft de politie niet vast kunnen stellen.

Zembla toonde vorige maand aan dat bij het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) in Hoogeveen al vaak gemeld was dat de leefsituatie van Sharleyne bij haar moeder onveilig was. Het CJG heeft met de moeder en andere familieleden gesproken. Maar het meisje werd niet onder toezicht gesteld of uit huis geplaatst.

Gemeente aansprakelijk gesteld

De inspectie is al maanden bezig met een onderzoek naar de rol van de hulpverlening. Het rapport verschijnt volgens Paling eind april. ,,Het kost meer tijd, omdat het een complex onderzoek is en er hoor en wederhoor moet worden gepleegd.”

Advocaat Liesbeth Poortman stelt de gemeente, waar het CJG onder valt, namens de vader aansprakelijk voor de dood van het meisje. 

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
Sharleyne
menu