Tipje van de sluier over lobby die kazerne Assen redde. Zo vochten Marco Out en Jetta Klijnsma voor hun garnizoenstad

Het kwam uit de tenen van commissaris van de koning Jetta Klijnsma en burgemeester Marco Out. Maar de lobby voor het behoud van de kazerne in Assen is geslaagd. Assen blijft de komende decennia garnizoenstad.

Lachende gezichten in Havelte bij de Drentse bestuurders, vlnr. commissaris van de koning Jetta Klijnsma, gedeputeerde Henk Brink , burgemeester Marco Out van Assen en wethouder Martin Rasker van Assen.

Lachende gezichten in Havelte bij de Drentse bestuurders, vlnr. commissaris van de koning Jetta Klijnsma, gedeputeerde Henk Brink , burgemeester Marco Out van Assen en wethouder Martin Rasker van Assen. Foto: Marcel Jurian de Jong

,,Wat dacht je wat. Ik heb al mijn contacten in Den Haag aangeboord. De kazerne moet open blijven. De krijgsmacht is geworteld in Assen.” De Drentse commissaris van de koning Jetta Klijnsma zit in haar dienstauto en doet de deur nog even open. Ze treedt zelden op de voorgrond, maar op deze heugelijke maandagmiddag wil ze wel kwijt dat Drenthe en Assen als een leeuw hebben gevochten om de met sluiting bedreigde Johan Willem Frisokazerne te behouden.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's