Inter-Psy neemt afdeling ziekenhuis Hardenberg over

De zeven jaar jonge ggz-instelling Inter-Psy uit Groningen neemt de psychiatrische afdeling van het ziekenhuis in Hardenberg over.

De PAAZ van het Röpcke-Zweers Ziekenhuis (Coevorden/Hardenberg) gaat vanaf maart verder als joint-venture van Inter-Psy en het ziekenhuis. De aandelen komen voor 50 procent in bezit van beide instellingen. De dertig medewerkers gaan mee in de overname. De PAAZ in Hardenberg zit in een nieuw gebouw achter het ziekenhuis, heeft zestien bedden en ruimte voor zo’n dertig patiënten in dagbehandeling.

Inter-Psy is het snelgroeiende bedrijf van directeur Ayhan Tatlicioglu en Carl Blijd, die beiden afkomstig zijn van de grote ggz-instelling Lentis. In korte tijd is Inter-Psy uitgegroeid tot een organisatie met meer dan 280 medewerkers en enkele tientallen vestigingen in Groningen, Drenthe en omliggende gebieden. ,,Dit is een van de eerste grote samenwerkingen tussen een traditionele zorgaanbieder en een jonge organisatie als de onze’’, stelt Tatlicioglu.

Inter-Psy zegt efficiënter, sneller en goedkoper te werken dan de oude, grote instellingen in de psychiatrie zoals Lentis en GGZ Drenthe. Het bedrijf is sinds kort ook actief in de thuiszorg, met ondermeer de overname van de begeleiding-activiteiten van ouderzorginstelling Meander in Veendam. Ook is het bezig met de bouw van een huisartsencentrum aan de Canadalaan in Groningen, samen met huisartsen en een apotheker. Naast de naam Inter-Psy is het ook actief onder de naam IP-GGZ, zijn zusterorganisatie, en is het de belangrijkste partij achter de Health-i-Port, een shirtsponsor van voetbalclub FC Groningen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu