Interactieve film laat achtste-groepers kennismaken met Penta Assen

Het Dr. Nassau College, locatie Penta.

De locatie Penta van het Dr. Nassau College heeft een bijzondere manier bedacht om basisschoolleerlingen kennis te laten maken met de middelbare school. Een interactieve film moet namelijk de open dag vervangen.

Kennismaken met de middelbare school gaat dit jaar anders dan anders en door het coronavirus is het op dit moment niet mogelijk om evenementen met veel bezoekers te organiseren, laat de school weten. Of de traditionele open dag volgend jaar doorgaat is dus nog onduidelijk. Om ervoor te zorgen dat toekomstige leerlingen toch op een leuke manier kennis kunnen maken, heeft Penta een interactieve film opgenomen: Penta The Game.

Onduidelijkheid over open dag

Met Penta The Game kunnen toekomstige leerlingen en hun ouders echt binnenkijken in het gebouw en kennismaken met de lokalen en docenten. Ook leerlingen spelen een grote rol in de film. Zo kunnen kinderen met eigen ogen zien waar ze volgend schooljaar eventueel terechtkomen.

De interactieve film geeft verder meer informatie over onder meer mavo- en mavo/havo-stroom, een mentor, ondersteuning en huiswerkbegeleiding. Ook komen de vijf vakcolleges aan bod die op de school te volgen zijn.

Speurneuzen maken kans op prijs

In Penta The Game zitten puzzelstukjes verstopt die leerlingen van groep 7 en 8 kunnen verzamelen en insturen, om kans te maken op mooie prijzen. Op donderdag 28 januari wordt bekend wie de hoofdprijs heeft gewonnen. De film is te zien op de website van de school.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu