Interim-directeur Bart Schmeink van luchthaven Eelde vertrekt naar Securitas

Bart Schmeink.

Bart Schmeink vertrekt als interim-directeur van Groningen Airport Eelde. Op 1 januari gaat hij aan de slag als directeur als van beveiligingsbedrijf Securitas Nederland.

Schmeink begon begin dit jaar aan zijn tijdelijk baan in Eelde, nadat directeur Marco van de Kreeke was opgestapt toen zijn hubstrategie met lijnvluchten naar Kopenhagen en München mislukte. Op deze luchthavens konden passagiers uit Eelde overstappen op intercontinentale vluchten.

Schmeink maakte in zijn interim-periode een woelig jaar mee. Het vliegveld stevent dit jaar af op een recordverlies van zo’n 2 miljoen euro. Vooral door de coronacrisis, waardoor er nauwelijks vakantievluchten vanaf Eelde meer vertrokken.

Opdracht toekomstvisie

De opdracht die Schmeink bij zijn aantreden van de aandeelhouders en Raad van Commissarissen van Groningen Airport Eelde meekreeg was een reële toekomstvisie voor de noordelijke luchthaven schrijven.

Het rapport ‘Visie, strategie en toekomst Groningen Airport Eelde’ presenteerde hij dit najaar. Zijn conclusie: om te overleven heeft Eelde jaarlijks een bijdrage van 6 tot 8 miljoen euro van het Rijk nodig en de aandeelhouders moeten hun gereserveerde 25 miljoen euro inzetten om de komende jaren te overbruggen.

Minister Van Nieuwenhuizen gaf in de nieuwe Luchthavennota aan geen Rijksgeld in de regionale luchthaven te willen steken. De Tweede Kamer moet die nota nog behandelen. De aandeelhouders (provincies Groningen en Drenthe, de gemeenten Assen en Tynaarlo en stichting FB Oranjewoud) moeten zich ook nog uitspreken over de nota en de miljoeneninvestering.

Nieuwe directeur

De procedure voor een nieuwe directeur van Groningen Airport Eelde loopt al enige tijd. De Raad van Commissarissen voert gesprekken met enkele kandidaten, zegt Lizette van Dijken van Groningen Airport Eelde. De aandeelhouders moeten hun goedkeuring verlenen aan de benoeming.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
Groningen Airport Eelde
menu