Internationale belangstelling kunstwerk station Assen

Een paar dagen voor het verstrijken van de deadline zaterdag middernacht kreeg de gemeente Assen al twaalf aanmeldingen van kunstenaars om het kunstwerk bij het nieuwe station te maken.

Acht kunstenaars komen uit het buitenland. Dat gebeurde nog niet eerder, aldus wethouder Maurice Hoogeveen. ,,Meestal gebruiken we een lijstje met kunstenaars, nu hebben we een open inschrijving.’’ De kunstenaars komen uit verschillende landen.

De gemeente koos voor een open inschrijving vanwege het hoge technische karakter. De advertentie kwam ook op internationale kunstwebsites. Vanuit het FlorijnAs-budget is 1 procent beschikbaar voor kunst. Dat besloot de gemeenteraad in 2011. De FlorijnAs is een groot project in Assen om de stad beter bereikbaar te maken.

Voor het kunstwerk bij het nieuwe station is 445.000 euro beschikbaar. Tot 6 maart kunnen kunstenaars zich aanmelden met een portfolio. Daarna kiest de gemeente vier kunstenaars die een schetsontwerp mogen maken, rond de zomer wordt de winnaar bekendgemaakt.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu