Internationale golftop slaat deze week op De Gelpenberg in Aalden af tijdens kwalificatietoernooi Pro Golf Tour

Een golfer in Aalden. Foto: Archief DvhN/Jan Anninga. Foto: JAN ANNINGA

Internationale golftoppers slaan de komende dagen af op de baan van Drentse Golfclub De Gelpenberg in Aalden. Daar vindt van 2 tot en met 4 september het FaberExposize Gelpenberg Open plaats, als onderdeel van de Pro Golf Tour.

Dat is een kwalificatietoernooi waarvoor 156 topspelers uit onder meer uit Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Spanje, Engeland, Schotland, Marokko, Egypte en Nederland naar de baan in Zuidoost-Drenthe afreizen.

De Gelpenberg - de oudste golfclub van Drenthe - blies vorig jaar vijftig kaarsjes uit, maar omdat Covid-19 in het lustrumjaar roet in het eten gooide, viel ook de organisatie van de Pro Golf Tour in het water. Dit jaar krijgt de club de herkansing.

In de afgelopen maanden werd ook het Internationale Dutch Senior Open kampioenschap en het Nederlands Strokeplay kampioenschap t/m 18 jaar gespeeld op de baan van ruim 60 hectare in Aalden.

‘Toeval en snel handelen’

Hoe komt de Pro Golf Tour in Aalden terecht? Volgens clubvoorzitter Marcel Kocks is dat een combinatie van toeval en snel en adequaat te handelen.

,,,Veelal worden dit soort grote toernooien beneden de grote rivieren gespeeld, dus dat is absoluut een onderscheiding voor onze club. Bij de organisatie meldden zich veel golfbanen. Daarvan bleven er maar 15 over waar de wedstrijden van de Pro Golf Tour dit seizoen worden gespeeld, waaronder onze club.”

Bijna 100 leden hebben zich als vrijwilliger gemeld om tijdens het toernooi mee te helpen.

Joost Luiten, Martin Kaymer en Wil Besseling

Ook regionaal talent krijgt een kans om af te slaan, dankzij een aantal wildcards die de club krijgt.

In de afgelopen jaren deed ook de nationale top, met spelers als Joost Luiten, Martin Kaymer en Wil Besseling, aan de Pro Golf Tour mee. Zij maakten zo een forse stap naar de Challenge Tour en de European Tour.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu