Interzorg Anholt in Assen stelt afdelingen beschikbaar voor opvang coronapatiënten

Foto: Pixabay

Interzorg Anholt in Assen stelt twee afdelingen beschikbaar voor coronapatiënten die vanuit het ziekenhuis niet naar huis kunnen of die thuis niet voldoende verzorgd kunnen worden.

Het betreft de afdelingen geriatrische revalidatiezorg (GRZ) en eerstelijnsverblijf (ELV) binnen Interzorg. In totaal is hier plek voor zo’n 75 patiënten. De maatregelen volgen na het besluit van Regionaal Overleg Acute Zorg (ROAZ) over de zorg in Drenthe. Volgens Interzorg worden er op korte termijn acties ondernomen om de afdelingen geschikt te maken voor de opvang van de patiënten. Hierbij wordt onder andere nauw samengewerkt met het Wilhemina Ziekenhuis Assen en andere ziekenhuizen in de buurt.

Verplaatsing

De patiënten die momenteel op deze afdelingen liggen worden verplaatst. ‘Op korte termijn gaan we de cliënten die momenteel op de betreffende afdelingen verblijven, verhuizen naar een andere afdeling binnen Anholt of elders binnen of buiten Interzorg. We hebben alle direct betrokkenen inmiddels persoonlijk hierover geïnformeerd. En we zijn dankbaar voor het begrip en de medewerking die wij van zowel cliënten en naasten als onze eigen medewerkers hierbij krijgen. Met elkaar maken we het mogelijk,’ aldus Astrid-Odile de Visser, bestuurder van Interzorg.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
Coronavirus
menu