Politie valt met zwaar geschut manege in Nijeveen binnen: verdovende middelen aangetroffen en meerdere verdachten aangehouden

Een bearcat is ook bij de inval betrokken. Foto: DvhN

De politie heeft vrijdag rond half negen ‘s ochtends een inval gedaan bij een paardenfokkerij aan de Nijeveense Bovenboer in Nijeveen. Daarbij zijn verdovende middelen aangetroffen en zijn een onbekend aantal verdachten aangehouden.

Welke drugs er is aangetroffen, en of er sprake was van actieve productie van drugs, kon de politie niet zeggen. De inval zou onderdeel zijn van een groter landelijk politieonderzoek, waardoor er niet inhoudelijk op de inval kon worden ingegaan. Hoeveel personen er zijn aangehouden, blijft daarmee eveneens ongewis. Een woordvoerder laat weten dat de hele dag nog wordt uitgetrokken voor het onderzoek ter plaatse.

Naast politie, vrachtwagens en een grote passagiersbus is ook een gepantserd voertuig op het terrein, een zogenaamde bearcat , ter plaatse. Die wordt alleen bij uitzonderlijke en gevaarlijke situaties ingezet, zoals incidenten waarbij er sprake is van terreurdreiging.

Op het terrein liepen onderzoekers in witte pakken en werden paarden van het terrein afgevoerd. In verband met de politieactie was de 3e Nijeveense Kerkweg urenlang afgesloten.

Arrestaties bij een inval in Elshout

De politie heeft vrijdag meerdere personen gearresteerd in een pand in het Brabantse Elshout. Ook namen agenten vaten en jerrycans in beslag. De actie houdt verband met de inval in Nijeveen, schrijft De Stentor.

Buurtbewoners Nijeveen zien zwaar bewapende mannen door hun straat lopen

Buurtbewoners keken vanochtend raar op toen de politie met groots geschut de woning en de stallen binnenviel. Ze zagen zwaar bewapende mannen door hun straat lopen, en een politiehelikopter boven de manege vliegen.

De eigenaar van het pand is een 64-jarige paardenfokker en -handelaar. Of hij is aangehouden, is nog onduidelijk. Buren omschrijven hem als een gewone man, die vaak zijn gezicht op straat en op het tegenovergelegen akkerland liet zien. Hij zou samen met zijn moeder van 92 in de riante woning aan de Nijeveense Bovenboer wonen. Onduidelijk is nog of ook de moeder is gearresteerd.

Volgens de Kamer van Koophandel bestaat het bedrijf van de paardenfokker sinds 2001 en zijn er meerdere inschrijvingen geweest. Door omstandigheden is het bedrijf eerder dit jaar opnieuw ingeschreven onder dezelfde naam. Dat zou te maken hebben met een scheiding.

Buren zeggen dat in het pand ook een bedrijf actief zou zijn dat computers opknapt, maar dat valt niet op te maken uit KvK-informatie van het woonadres.


Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu