Inwoners Borkerhout uit Westerbork krijgen nieuwe bestrating. Groene karakter in de wijk moet terug

Bewoners uit de wijk spreken van 'grauwe aftandse bestrating'.

Bewoners uit de wijk spreken van 'grauwe aftandse bestrating'. Foto: eigen foto

De wijk Borkerhout in Westerbork krijgt nieuwe klinkers, bewoners moeten echter wel zelf aan de slag met het groene karakter in de wijk. Hiermee komt een eind aan een jarenlang conflict tussen gemeente en de inwoners uit deze wijk.

Inwoners van De Akkers in Westerbork reageerden destijds niet op de oproep mee te praten over wijkverbetering. De oproep donderdag van het CDA om De Akkers mee te nemen in de plannen voor nieuwe bestrating in de wijk Borkerhout wekte om die reden alom verbazing in de raad.

Wethouder Rico Schans (Gemeentebelangen Midden-Drenthe/BBB) is overigens best bereid te praten met De Akkers over wijkverbetering. Maar toezeggingen dat ook De Akkers, die 12 jaar jonger is dan de Borkerhout, eenzelfde behandeling krijgt kwamen er niet.

Hergebruik klinkers

De gemeenteraad ging donderdagavond akkoord met de plannen voor nieuwe bestrating in de wijk Borkerhout, waaraan een prijskaartje hangt van 340.000 euro. De goede bestrating uit deze wijk wordt hergebruikt voor de bouw van flexwoningen en de toegangsweg naar de natuurbegraafplaats in Hijken.

De Borkerhout moet weer een wijk worden met een groen karakter. Om dit groene karakter weer terug te brengen in de wijk gaan de inwoners zelf volop aan de slag. Handen uit de mouwen is het motto en daarmee worden de kosten gedrukt.

Integraal plan

Na vier lange jaren van gesteggel lijkt er licht aan de horizon te gloren voor de volhardende inwoners van de Borkerhout. Het integrale plan wordt nu verder ontwikkeld en de stuurgroep hoopt die aan het eind van dit jaar klaar te hebben. Maar, zo zegt wethouder Schans: ,,De stuurgroep laat zich niet sturen. Een harde deadline ga ik niet geven.”