Iraanse asielzoeker veroordeeld voor aanranding jonge vrouw (18) en lastigvallen minderjarige meisjes in Assen

Een 35-jarige Iraanse asielzoeker is veroordeeld tot vier maanden cel, omdat hij minderjarige meisjes en een jonge vrouw (18) heeft lastig gevallen bij de Baggelhuizerplas in Assen.

In 2020 brandde het horecagebouw (met het rode dak) aan de Baggelhuizerplas af. Strandgangers konden toen toch wat kopen bij een een ijsco- en frietwagen.

In 2020 brandde het horecagebouw (met het rode dak) aan de Baggelhuizerplas af. Strandgangers konden toen toch wat kopen bij een een ijsco- en frietwagen. Foto: Marcel Jurian de Jong

Dat gebeurde februari van dit jaar. Volgens de rechtbank heeft hij dezelfde dag ook zijn geslachtsdeel laten zien aan twee minderjarige meisjes. Zij zagen dat de man aan het masturberen was. De 18-jarige vrouw werd door de verdachte betast. Ze zat samen met een 16-jarige vriendin op een kleedje bij de plas toen de man ongevraagd bij hen kwam zitten. ,,Hij zich aan hen opgedrongen.”

De 18-jarige is volgens de rechtbank door de verdachte betast terwijl zij aangaf daar niet van gediend te zijn. ,,Hij heeft haar borst vastgepakt en haar geaaid en gekust. Zij moest dat ondergaan. De impact is voor haar nog steeds voelbaar.” De man werd ook verdacht van aanranding van een jonge vrouw in Coevorden, maar daarvan is hij vrijgesproken. Ook de officier van justitie had voor dat feit twee geleden vrijspraak gevraagd wegens gebrek aan bewijs.

Tegen de man was een jaar cel (helft voorwaardelijk) geëist. De rechtbank vindt een voorwaardelijke straf niet passend, omdat de verdachte ontkent, geen verblijfsvergunning heeft en nauwelijks Nederland spreekt. De man zit al zes jaar in de asielprocedure.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu