Is Ode aan de Zon van Rob Schreefel in Odoorn het Favoriete Buitenkunstwerk van Nederland?

Ode aan de Zon.

Het NPO Radio 4-programma ‘De Ochtend van 4’ kiest deze zomer het mooiste kunstwerk in de openbare ruimte. Buitenkunstwerk Ode aan de Zon van Rob Schreefel in Odoorn won in de regio noord. Krijgt het kunstwerk de titel Favoriete Buitenkunstwerk van Nederland?

De verkiezing komt voort uit de coronatijd, toen de musea maandenlang gedwongen dicht waren en het flink behelpen was voor kunstliefhebbers. KRO-NCRV-presentator Niels Heithuis riep luisteraars van NPO Radio 4 op te vertellen over kunstwerken in de buitenruimte, die wél te zien waren en waar men wél van kon genieten.

Uit zestig kunstwerken werden er vijf gekozen, een in elke regio. Ode aan de Zon laat De IJzeren Wadloper van Harm Blanken in Pieterburen, Het Andere Monument van Karel Buskes in Engelbert, Monument van Oerwold van Evert van Fucht in Roderwolde, Monument Oterdum van Thees Meesters in Farmsum, Portaal van Gert Sennema in Groningen, Starthuisje van John Körmeling in Meerstad en Vrouw met kat van Jan Wolkers in Groningen achter zich in de regio noord.

De Ochtend van 4

Stemmen kan nog tot en met zaterdagmiddag 21 augustus. Zondag 22 augustus wordt het meest geliefde buitenkunstwerk van Nederland bekend gemaakt in De Ochtend van 4 om 8.45 uur.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu