Halen Maurice (37) en Anandi (30) de volgende Michelinster naar Drenthe? Restaurant Poortman in Veeningen staat in de Michelingids. 'Maar we gaan er niet anders van doen'

De vermelding in de Michelingids, het is de kroon op het werk van Maurice Grendelman en Anandi van Dijk. Beiden staken de afgelopen vijf jaar hun hele hebben en houwen in het ruim honderd jaar oude restaurant Poortman ‘op de Bloemberg’ in Veeningen. Een Michelinster is de volgende stap, zou je denken. Maar zit het echtpaar daar wel op te wachten?

Anandi van Dijk en Maurice Grendelman van café-restaurant Poortman in Veeningen. ,,Complimenten van vaste gasten, daar krijg je wel een warm gevoel van."

Anandi van Dijk en Maurice Grendelman van café-restaurant Poortman in Veeningen. ,,Complimenten van vaste gasten, daar krijg je wel een warm gevoel van." Foto: Gerrit Boer

Maandagmiddag, half twee. In de zaak van Grendelman (37) en Van Dijk (30) hangt nog de culinaire geur van het weekend, maar ook een serene stilte. Beiden praten over het moment toen ze hoorden dat Poortman in de vermaarde Michelingids staat. Hun glimlach verandert in een brede lach. Het aantoonbare bewijs dat de vermelding echt wat met het stel doet.

Erkenning vanuit het vakgebied

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's