Is de wens van B en W voor een discounter in Zuidlaren realistisch? 'Er wordt gevochten om supermarktmeters'

In het huidige pand van de Jumbo aan de Stationsweg ziet het college van Tynaarlo binnenkort het liefst een discounter. Hoe groot is de kans dat een keten daar oren naar heeft?

Een medewerker van Lidl aan het werk. Het college van Tynaarlo ziet graag een discounter in het centrum van Zuidlaren als de Jumbo definitief gaat verhuizen.

Een medewerker van Lidl aan het werk. Het college van Tynaarlo ziet graag een discounter in het centrum van Zuidlaren als de Jumbo definitief gaat verhuizen. Foto: Ramon van Flymen

Het college van B en W in Tynaarlo is er uit: er moeten twee supermarkten komen op het voormalige Prins Bernhardhoeveterrein. Naast twee full service supermarkten is er verder nog ruimte voor een discounter in het brinkdorp. Retaildeskundige Tom Kikkert denkt niet dat het lastig zal zijn om een bedrijf te vinden dat zich in Zuidlaren zal willen vestigen. „Over het algemeen wordt er door supermarkten geknokt om nog ergens een plekje te krijgen.” Maar de locatie die het college voor ogen heeft maakt hem minder enthousiast.

Parkeren blijft een puzzel

Nieuws

menu